Eindrapport Groot Mechels Referendum

DEEL
REACTIES
1

Tijdens de Grote Stadsdialoog stelden schepenen Greet Geypen en Marina De Bie de finale resultaten van het Groot Mechels Referendum voor. Tussen 30 april en 31 juli stuurden meer dan 1.700 Mechelaars hun antwoorden in, via de website of via het papieren exemplaar dat we in elke Mechelse brievenbus bezorgden. We mochten uit alle Mechelse wijken inzendingen ontvangen.

De resultaten waren voor ons een hart onder de riem: 87,7% van de respondenten vond dat Mechelen de afgelopen jaren goed bestuurd werd. De vele opmerkingen en suggesties die we via het referendum binnenkregen verwerkten we ook in de opmaak van ons programma. 

mechelen_vooruitgegaan.jpgMaar het werk is natuurlijk nog niet af, dat beseffen we zelf ook en bleek eveneens uit de antwoorden op de vraag op welke vlakken Mechelen er de voorbije op vooruit is gegaan. We scoren goed op uitstraling, netheid, groen en evenementen, maar het kan zeker nog beter wat communicatie, verenigingsleven en fietsbeleid betreft.

Daarnaast konden heel wat van onze voorstellen op jullie bijval rekenen: meer windmolens, meer bomen in Mechelen, meer nabije politie, meer aandacht voor mensen met een beperking. 

Over andere voorstellen waren de meningen verdeeld: voor een nieuwe podiumzaal bestond bij de respondenten geen meerderheid, voorstellen rond deelwagens in elke buurt of het uitbreiden van de shuttledienst kregen maar een krappe meerderheid achter zich.

Uit alle voorstellen selecteerden we uiteindelijk een aantal speerpunten waar we prioritair rond willen gaan werken: meer buurtparken, betere voetpaden en fietspaden, startende handelaars extra ondersteunen en de forse ambitie om van Mechelen tegen 2040 een klimaatneutrale stad te maken. 

Klik hier om het volledige rapport te downloaden (pdf)

 

 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Ook interessant