Cultuurseizoen afsluiten met Radarfeest

27 juni vanaf 16u30

Het cultuurseizoen loopt weer op zijn einde en dat betekent ook de jaarlijkse terugkomst van Radarfeest. Donderdag 27 juni vanaf 16u30 wordt het seizoen officieel afgesloten en gevierd op de koer van RADAR, Hanswijkstraat 30 in Mechelen. Iedereen is welkom om te genieten van een avond vol verrassingen, inclusief een bar, goede muziek en tal van artistieke activiteiten.

Schepen van Cultuur, Björn Siffer: “We kijken met veel plezier terug op het afgelopen cultuurseizoen. OUTSIDE IN festival, een uitgebreid cultuurrapport ‘Stroom op de vaart’ en de start van de verhuur van ruimtes zorgden voor de verdere verbreding van RADAR. Steeds meer talentvolle kunstenaars vinden hun weg en bloeien volledig open dankzij de advieswerking van RADAR. Meer kunstenaars betekent ook meer kruisbestuiving. Op die manier ontstaan er steeds meer innovatieve en interessante samenwerkingen. Een mooi resultaat voor dit seizoen.”

Het programma begint met de betoverende Tiny Tiny Freaky Show van Theater Kopland, één van de recente nieuwkomers binnen RADAR. Zij namen in maart hun intrek op de koer van RADAR met een zeecontainer omgebouwd tot heus atelier. Op RADAR Feest kan je zowel om 17u als om 19u komen kijken naar hun show vol unieke theaterrekwisieten in een intieme setting.

Vanaf 20u15 treedt het Djuwi Brees Kwintet op, een groep muzikanten uit Gent die een vernieuwende draai geven aan jazzstandards, latin muziek en moderne R&B-stukken. Brusselse Alt-rock band WAAN neemt dan om 22u het podium over. Met hun zelfrelativering en Belgisch absurdisme, beloven zij een energieke show. De avond wordt afgesloten om 22u30 door Jef De Smet, oftewel Abner Botsbak, die ook al op OUTSIDE IN zijn audiovisuele talenten heeft laten zien. Een mooie afsluiter van deze feestelijke dag.

Naast het muzikale programma, biedt Zempanadas gerechten uit de Argentijnse wereldkeuken aan. Tijdens Radarfeest is er ook de mogelijkheid om de open ateliers van de residenten van RADAR te bezoeken, dit kan doorlopend tussen 16u en 21u.

Praktisch

  • Donderdag 27 juni 2024
  • 16u30 tot 23u45
  • Hanswijkstraat 30, 2800 Mechelen


Er is ook een Facebook event met meer informatie: https://www.facebook.com/share/6QdPQDuk4bFyUdcZ/