Dakterras van Parking Keerdok krijgt uitbater

Vanaf 8 juni wordt het dakterras van Parking Keerdok uitgebaat door L’histoire du lux, die er een sfeervolle pop-up opent. Mechelaars en bezoekers zullen er kunnen genieten van typische Mechelse streekproducten, terwijl ze uitkijken over het panoramische uitzicht van onze stad. De concessie is tijdelijk en loopt tot eind mei 2025.

De skyline van Mechelen krijgt binnenkort een nieuwe trekpleister. Het panoramische dakterras op de bovenste verdieping van Parking Keerdok, met een adembenemend uitzicht over de stad, wordt toegankelijk voor het publiek. Het Mechelse stadsbestuur ging recent akkoord om een tijdelijke concessie van één jaar van het dakterras op Parking Keerdok toe te kennen aan L’histoire du lux. 

“De huidige uitbater van Bar Lux brengt vanaf 8 juni nieuw leven op het hoogste verdiep van Parking Keerdok. De nieuwe concessiehouder opent er dan een sfeervolle pop-up met Mechelse streekproducten. Deze pop-up maakt van het dakterras een ontmoetingsplaats waar Mechelaars en bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de beste smaken die Mechelen te bieden heeft, terwijl ze genieten van het panoramische uitzicht over de wijde omgeving van Mechelen”, aldus schepen van Gebouwen Arthur Orlians.  

Publiek toegankelijk tijdens openingsuren 

In totaal telt het dakterras zo’n 600 vierkante meter om de stad van alle kanten goed te bekijken. In het midden is een rond parkje aangelegd met enkele bomen. Ook de dakrandbeveiliging is voorzien van groen.  

“Parking Keerdok is zodanig ontworpen dat het doorheen de jaren vlot van functie kan veranderen. Maar de blikvanger is het panoramisch dakterras, dat een waardevolle bijdrage levert aan het gebouw. Het is altijd onze wens geweest om dit dak open te stellen voor een breder publiek, maar wel op een veilige en gecontroleerde manier. De concessiehouder zorgt voor de openstelling van het dakterras voor het publiek en staat daarnaast in voor permanentie en toezicht tijdens de uren zodat het dakterras publiekelijk toegankelijk is. Met de aanstaande opening van de pop-up op het dakterras wordt niet alleen een nieuw hoofdstuk ingeluid voor Parking Keerdok, maar krijgt Mechelen er ook een bruisende ontmoetingsplek bij" aldus schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen. 

Mechelse streekproducten 

Het uitzicht over Mechelen maakt van het dakterras een ware beleving. Door de uitbating wordt het dakterras gecontroleerd publiek opengesteld voor zowel individuele bezoekers als groepen. De toegang tot het dakterras is kosteloos.  

“Wij zijn heel verheugd om het dakterras uit te baten en open te stellen. Wij zullen hier een leuke pop-up neerzetten die voor iedereen toegankelijk is met typisch Mechelse streekproducten alsook pannenkoeken, wafels, lokale dranken. Op bepaalde data zullen er thema-avonden georganiseerd worden samen met lokale handelaars, dit kan je volgen op onze website (www.lhistoiredulux.be) of sociale media (Instagram: lhistoiredulux) Wij gaan het dakterras sfeervol inrichten met een keuken, bar, tafels en stoelen en een lichtslinger. Er is plaats voor maximum 50 personen, maar dit kan uitgebreid worden indien er een evenement plaatsvindt”, klinkt het bij Katarzyna Kodzis van L’histoire du lux & Bistro Bar Lux. 

Wens je een onvergetelijk (privé-)event te organiseren dan kan je altijd contact opnemen via mail (bedrijven, particulieren, organisaties, …). 

Vanaf de opening van de pop-up zal het terras in de lente en zomer toegankelijk zijn voor bezoekers tijdens de volgende openingsuren: maandag tot en met dinsdag: gesloten. Woensdag tot en met donderdag: 11.30 - 20.30u. Vrijdag tot en met zaterdag: 11.30 - 21.30u. Zondag: 11.30 - 17.30u. De openingsuren voor de winter zijn nog te bepalen (de openingsuren zijn weersafhankelijk, dus kunnen gewijzigd worden) 
 
De concessieovereenkomst met L’histoire du lux voor de exploitatie van een pop-up op het dakterras van Parking Keerdok loopt tot 30 mei 2025 met optie op verlenging.