Dansfolder zet ouderen uit Mechelen en omstreken aan het dansen

Hij is er weer, de dansfolder voor senioren. Stad Mechelen heeft ook voor dit jaar een dansfolder gemaakt met een opsomming van alle dansevenementen in Mechelen en omstreken die overdag doorgaan. De dansbenen nog eens bovenhalen bevordert gezond ouder worden en gaat eenzaamheid tegen. Iets wat de stad nauw aan het hart ligt. 

De dansfolder is opgedeeld in verschillende soorten dansactiviteiten. Zo is er een deel rond lijndansen, een deel voor de dansnamiddagen en hoofdstuk voor de eenmalige dansfeesten. De nieuwkomer van dit jaar is de Thé Dansant in Cinema Plaza, die zondag 12 mei van 14u tot 18u doorgaat. Dansen kan nog het hele jaar door, want de laatste activiteit is de finale sessie van de dansnamiddagreeks in Feestzaal Den Ast op 16 december 2024, van 13u30 tot 18u. 

“Vele ouderen dansen graag, maar weten niet altijd waar er net gedanst kan worden. Daarom maken we deze dansfolder met een handig overzicht van het aanbod uit Mechelen en omstreken. Want aan mogelijke dansactiviteiten geen gebrek”, vertelt schepen van senioren Rina Rabau Nkandu. “Dat sporten en bewegen gezond is weten we allemaal. Ook als je al wat meer jaren op de teller hebt, kan dagelijks bewegen het verschil maken. Het beoefenen van een topsport hoeft niet, maar een dansje placeren is een welgekomen laagdrempelige manier om de stappenteller de lucht in te jagen. En naast bewegen werk je ook aan je sociale contacten en ontmoet je misschien nieuwe mensen. Neem dus eens een kijkje in de folder en dansen maar!”

Danspartner gezocht
Wel zin om te dansen? Maar geen danspartner ter beschikking? Dan kan je ook terecht bij Activall vzw, een organisatie uit Muizen die bestaat uit alleenstaande Mechelaars op leeftijd. Ze gaan geregeld eens op pad, om te wandelen, te badmintonnen, te babbelen… en ook om te gaan dansen. 

Maria Verschaeren van Activall vzw vertelt: “Elkaar ontmoeten in het echt en een babbeltje slaan doet wonderen, dat combineren met een leuke dansnamiddag is natuurlijk fantastisch. Als je geen danspartner hebt, kan het soms wat moeilijk zijn om toch die stap te wagen. Daarom gaan we met Activall naar verschillende dansnamiddagen. We doen naast dansen ook andere activiteiten zoals eens naar de sauna, de film of een sport beoefenen, voor ieder wat wils dus.”  

De digitale dansfolder: www.mechelen.be/stoelen-aan-de-kant-2024 
Meer info en inschrijven bij Activall: www.activall.be