Drie dagen winkelen, entertainment en sfeer tijdens het Warm Welkom Weekend

Terwijl de dagen langer worden en de lentekriebels al voelbaar zijn, maakt Mechelen zich op voor een sprankelend evenement: het Warm Welkom Weekend. De sfeerverlichting mag dan verdwenen zijn, maar de etalages, vrolijke ondernemers en gezellige terrasjes laten de Mechelse winkelstraten stralen als nooit tevoren Tijdens het Warm Welkom Weekend van 1 tot en met 3 maart pakken de handelaars uit met hun nieuwe collecties, leuke acties en animatie in de winkelstraten.

De lente komt eraan. Zoals gebruikelijk presenteren de handelaars dan hun nieuwe lente/zomercollectie tijdens het Warm Welkom Weekend en verwennen ze de klanten met leuke extra's zoals hapjes, drankjes en randanimatie. Ook dit jaar wordt er gezorgd voor animatie om de nieuwste fashion items bij het publiek te brengen, met professionele dansers die de nieuwste mode tonen en elegante obers die pronken met de mooiste items uit de deelnemende winkels.
 
“Een levendig en gezond winkelhart vormt de ruggengraat van onze stad. Evenementen zoals het Warm Welkom Weekend spelen hierbij een belangrijke rol. We merken dat deze evenementen aanslaan bij het publiek dat op deze dagen extra gemotiveerd is om in onze binnenstad te komen winkelen, eten of drinken Dit verhoogt niet alleen de omzet voor onze ondernemers, maar versterkt ook de positie van Mechelen als winkelstad”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.
 
Randanimatie
 
Doorheen de straten trekken professionele dansers die de nieuwe collectie tonen op de beste beats. Er is een salsakoppel gekleed in fleurige kledij, dat door de stad fietst met een bakfiets. Met liefde en passie voeren ze hun dans op verschillende locaties in de binnenstad uit.
 
Daarnaast is er een statige stoet van zes heren, gekleed als elegante obers, die op hun dienbladen interessante items van deelnemende winkels dragen. Op verschillende locaties maken deze heren even halt voor een spontane dans, wat zorgt voor een feestelijke en levendige sfeer. Je kan ook genieten van een dansende stoet, een mix van jong en oud die vrolijk door de stad danst. Deze dansgroep zorgt gegarandeerd voor glimlachende gezichten.
 
Op verschillende locaties ontmoeten de verschillende acts elkaar en voeren ze een choreografie uit op een mix van muziek, waarbij twee of zelfs drie acts samen optreden.
Kortom, er valt een heel weekend heel wat te beleven.

Win een Mechelenbon
 
Laat je dat weekend fotograferen door een van de twee fotografen die op pad gaan met Polaroids. Hou de foto gewoon voor jezelf, of post hem online en tag @shoppeninmechelen.be en wie weet win je nog een Mechelenbon met je foto?
 
“Het Warm Welkom Weekend staat garant voor een sprankelende mix van handel en horeca, met animatie en verrassingen voor jong en oud. Van trendy boetieks tot gezellige cafés, elke zaak staat klaar om bezoekers met open armen te ontvangen. Uiteraard zorgen de Mechelse handelaars en horecazaken ook voor leuke acties en verwennerijen!
Bezoek dus zeker je favoriete winkels in Mechelen en keer met een nieuwe aankoop én glimlach terug”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.
 
Ga je op stap met kleine kinderen? Passeer dan eens langs de Botermarkt. Daar staat van 2 tot en met 6 maart een kleine carnavalskermis. Op zondag 3 maart trekt ook de feestelijke carnavalsstoet door de Mechelse binnenstad.
 
Ook op zondag
 
Het belooft een erg mooi shoppingweekend te worden. Geen tijd op vrijdag en zaterdag? Geen nood! Want ook op zondag 3 maart kan je in Mechelen winkelen tussen 13 en 18u.
 
Wil je langsgaan bij een specifieke winkel, check dan zeker even op hun sociale media of je er terecht kan. Uiteraard staan niet enkel de winkeliers voor je klaar. Samen tafelen, keuvelen en bijbabbelen bij een dampend kop(je) koffie of een lekkere maaltijd is dé manier om je weekend goed af te sluiten.
 
Bereikbare stad
 
Via de fietsostrade geraak je zonder problemen met de fiets in Mechelen. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum, geraak je er de fiets gemakkelijk kwijt. Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het treinstation bevindt zich op wandelafstand van het centrum.
 
Kom je toch met de wagen en parkeer je je op een randparking van een van de drie  routes van de Shopping Shuttle (Parking Nekkerhal, Mechelen Zuid, en via de bootshuttle aan Parking Keerdok), dan word je gratis naar het stadscentrum gebracht en weer terug.
 
Heel handig want je hoeft niet langer te zoeken naar parkeerplaatsen of ver te zeulen met winkelzakjes. En door de uitbreiding van de Shopping Shuttle kan je nu ook op vrijdag tussen 13 en 24u gebruik maken van de gratis pendelbusjes tussen de Nekkerhal en de Grote Markt. Zaterdag rijden de busjes op deze route tot middernacht, ideaal om na het winkelen nog na te genieten in een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is.
 
Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, unieke geschenken of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, het Warm Welkom Weekend heeft voor ieder wat wils.
 
Praktisch

Wat? Warm Welkom Weekend: shopping, verwennerijen, randanimatie
Wanneer? Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart van 10 tot 18u,
                 Zondag 3 maart van 13 tot 18u
Waar? Mechelse winkelstraten: Bruul, Botermarkt, IJzerenleen, Geitestraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Guldenstraat, Korenmarkt, Hoogstraat, Adegemstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf Van Egmontstraat, Veemarkt, Befferstraat.