23/04/2023 10:00 - 13:00

In primeur voor de Manemakers: Fietstocht langs verleden en toekomst Mechelen

Depot Rato
Leuvensesteenweg 476. Mechelen 2800. België.
Kaart en routebeschrijving

23 april is erfgoeddag. En wij Mechelaars mogen terecht fier zijn op ons erfgoed. Op de manier waarop we in het verleden vorm hebben gegeven aan onze stad, maar ook hoe we vandaag vorm geven aan de toekomst van onze stad.

Daarom willen wij u op erfgoeddag meenemen langs drie locaties in ons Mechelen. Een fietstocht langsheen het verleden en toekomst van Mechelen. En dat in primeur, voor onze Manemakers.

Starten doen we aan Depot Rato, ons gloednieuwe erfgoeddepot waar vanaf dit najaar de collecties van het Museum Hof van Busleyden, het stadsarchief en de blibliotheek in onder brengen. De plek waar we met andere woorden ons erfgoed bewaren en beschikbaar houden voor tentoonstellingen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Predikherenkerk. Die wordt momenteel grondig gerenoveerd en zal in de toekomst een culturele hub worden voor expo’s en voorstellingen.

Onze eindbestemming is het meest recente landmark dat onze stad rijk is: de Keerdokparking. Een parking, letterlijk gebouwd voor de toekomst, voor het autoluwe tijdperk. Waarbij verdiepingen omgevormd kunnen worden tot kantoren of appartementen.

Bovenop het dak van de Keerdokparking bieden we u ter afsluiting graag een glas aan. Om van daaruit uit te kijken over al het erfgoed dat onze stad herbergt.

U komt toch ook? Schrijf je hieronder in.

Programma:

  • 10u00: Afspraak aan Depot Rato met de fiets, rondleiding
  • 10u50: Fietstocht naar Predikherenkerk
  • 11u00: Predikherenkerk, rondleiding
  • 11u50: Fietstocht naar Keerdokparking
  • 12u00: Keerdokparking, rondleiding en receptie
  • 13u00: Einde

Heel graag tot dan,

Bart Somers,
Burgemeester van Mechelen

Kristof Calvo,
fractievoorzitter stadslijst Vld-Groen-m+

Reserveren
* verplichte velden