Generatie 2800 breidt uit: twee jonge kandidaten maken stadslijst volledig

DEEL
REACTIES
0

De stadslijst Vld-Groen-M+ heeft haar team van 43 kandidaten klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. Twee jonge kandidaten Kato Dom (20) en Maxine Willemsen (18) maken de lijst volledig. 11 van de 43 kandidaten zijn uiteindelijk onder de 31 jaar. Ze vormen samen het collectief Generatie 2800.

Nils Roofthoofd, voorzitter Jong VLD (27 jaar, plaats 20) is tevreden dat nog twee jonge kandidaten de lijst komen versterken. “Ongelooflijk motiverend om met zoveel jonge mensen de krachten te bundelen en samen Mechelen nog beter te maken.”
Op de Dag van de Jeugd (12 augustus) deed Generatie2800 reeds een succesvol evenement waarmee ze het jonge talent dat Mechelen bruisend houdt in de kijker zette. “Vertegenwoordiging in de gemeenteraad moet een weerspiegeling zijn van wat leeft in Mechelen, daarom vinden we het belangrijk om in te zetten op die diversiteit, ook wat betreft leeftijd”, beaamt Vicky Vanmarcke (30 jaar, plaats 15).

Generatie 2800 was een startinitiatief van zeven liberale kandidaten, met name Vicky Vanmarcke, Arthur Orlians, Laura Cornette, Elisabet Okmen, Mats Walschaers, Nils Roofthoofd en Liana Davtyan. Ze hebben dit met de komst van de andere jonge kandidaten uitgebreid naar M+ en Groen. Voor M+ vertegenwoordigen Pia Indigne en Kato Dom de generatie en voor Groen zijn dit Faysal El Morabet en Maxine Willemsen.

Met deze sterke jonge generatie geeft de stadslijst een duidelijk signaal, benadrukt Faysal El Morabet (23 jaar, plaats 34): “Jongeren meer betrekken bij politiek is belangrijk voor onze stad.”

Op de foto van links naar rechts: Kato Dom, Faysal El Morabet, Mats Walschaers, Vicky Vanmarcke, Laura Cornette, Maxine
Willemsen, Liana Davtyan, Pia Indigne, Arthur Orlians, Elisabet Okmen en Nils Roofthoofd.

Over de twee nieuwe kandidaten:

Kato Dom (20), plaats 26, woont in de Hoogstraat. Haar ouders baten er al jaren een krantenwinkel uit. Kato is verpleegster met een sterk sociaal engagement en volgt nog een specialisatiejaar. Ze was jarenlang leidster bij jeugdvereniging Jamaswapi.

Maxine Willemsen (18), plaats 27, is de jongste kandidate op de stadslijst en actief bij Jong Groen. Ze is een geschiedenisstudente aan de Universiteit van Antwerpen. Als geboren en getogen Manenblusser, heeft ze veel energie om zich in te zetten voor de stad.

Reageer als eerste

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Ook interessant