Heffense ondernemers kopen oud-gemeentehuis, en zoeken mede-ondernemers

Twee maanden geleden vroeg het stadsbestuur tijdens een bewonersvergadering aan de Heffenaars om hun ideeën te bezorgen voor de toekomst van het oud gemeentehuis in hun dorp. Heffenaars Thomas De Weerdt en Evelien Geeraerts kopen het gebouw en willen er de activiteiten van hun videoproductiehuis onderbrengen. Op het gelijkvloers is er plaats voor collega-ondernemers.


De kogel is door de kerk. Thomas De Weerdt en zijn vrouw Evelien Geeraerts, twee ondernemers uit Heffen, kopen het oud gemeentehuis van Heffen en willen van de bovenverdieping een uitvalsbasis maken van CAMERAT, een klein videoproductiehuis. 
 
Thomas De Weerdt: “Wij willen dit monumentale pand in ere herstellen en opnieuw een waardevolle invulling geven. We plannen het volledige gebouw op te frissen en te renoveren met respect voor de erfgoedelementen. Op de bovenverdieping willen we een professionele video- en podcast studio realiseren waar ook lokale verenigingen, bedrijven en creatievelingen terechtkunnen voor begeleide opnames van talkshows, podcasts en andere opnames.” 
 
Schepen van Gebouwen en Monumenten Arthur Orlians: “Amper twee maand geleden deden we een oproep naar de Heffenaar en vandaag kunnen we al een nieuw project voorstellen dat gerealiseerd zal worden dóór en vóór Heffenaars. Ondernemen gebeurt niet enkel in de binnenstad, maar ook in onze dorpen en wijken. Op de bovenverdieping komt een videoproductiehuis en de benedenverdieping kan verhuurd worden aan andere ondernemers. Ook een horeca-invulling behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden.”
 
Thomas De Weerdt: “Idealiter willen we dit gebouw delen met andere Heffenaars die ook een liefde hebben voor ondernemerschap en dit mooie pand. Ook een samenwerking met stadprojecten als MEST en RADAR ligt voor ons zeker ook binnen de mogelijkheden. En meedoen aan Open Monumentendag lijkt ons ook eenvoudig te realiseren. We hebben een zeer goed contact met de stad en dat willen we zo houden.” 

Ondernemers met goesting om mee in het pand aan de slag te gaan, kunnen contact nemen met Thomas De Weerdt: [email protected]