Huis voor Mechelen opende met Grote Stadsdialoog

DEEL
REACTIES
1

De stadslijst Vld-Groen-M+ opende dit weekend het ‘Huis voor Mechelen’. Niet toevallig op de Grote Markt (nummer 14, naast de Sava). De openingsactiviteit zette meteen de toon. Een Grote Stadsdialoog voor de Manemakers en andere Mechelaars. “Het huis wordt veel meer dan een klassiek campagnesecretariaat. Het zal een ontmoetingsplaats zijn van mensen en meningen. Mechelaars kunnen er ook zelf activiteiten organiseren, als ze dat willen”, aldus Kristof Calvo, lijstduwer.

“Niet toevallig is de opening een participatiemoment”, zegt lijsttrekker Bart Somers. Zondag 19 augustus, vanaf 14u, is er een Grote Stadsdialoog. “Al meer dan 500 Mechelaars hebben zich aangesloten als Manemaker. Met al dat engagement willen we aan de slag. Want Mechelen maken, dat kunnen we niet alleen. Alle Mechelaars zijn zondag welkom”, aldus de burgemeester.

Tijdens de stadsdialoog werden de resultaten gepresenteerd van het Groot Mechels Referendum. Deelnemers konden via thematafels – op de Grote Markt zelf - sleutelen aan de toekomst van Mechelen. Je kon kennismaken met de inspiratie uit binnen- en buitenland van de kandidaten en met het boek van burgemeester Bart Somers ‘De strijd om de stad’. Er was ook ruimte voor ontspanning en ontmoeting met een foodtruck, Maneblusser, spelletjes voor de allerkleinsten, een babbelbox en een pannaveldje voor de sportievelingen. Muzikale kandidaten Klaas Delrue, Tom Kestens en Shannah Jacops zorgden voor een optreden vol liefde voor Mechelen.

Komende weken worden nog heel wat activiteiten georganiseerd in het Huis voor Mechelen.

Reacties

Ook interessant