Geëngageerde Mechelaar Jan Simons maakt Stadslijst weer compleet

DEEL
REACTIES
0

Strijdbaar

Piet Den Boer zal door een administratieve vergetelheid geen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn vervanger op plaats 7 van de stadslijst Vld-Groen-M+ is een compagnon van Den Boer: Jan Simons. “Samen zijn we meteen op zoek gegaan naar een sterke vervanger. Jan Simons is een geëngageerde, onafhankelijke Mechelaar met heel wat kilometers op de teller in onze stad” aldus Piet Den Boer en burgemeester Bart Somers.

Jan Simons is vandaag algemeen manager bij Lamot Congres- en Erfgoedcentrum. Hij is, net als Piet Dan Boer, betrokken bij Foundation Mechelen en bij Sjarabang. Hij engageert zich ook nadrukkelijk rond sociale thema’s en zet zich bij Anvasport in voor sport voor mensen met een motorische beperking. “Mijn ambitie? Elke vorm van maatschappelijk isolement proberen te doorbreken. Dat is wat mij al jaren drijft, en waar ik nu ook politiek rond wil werken. Ik ga dat samen met Piet doen, zoals we dat altijd al hebben gedaan”, aldus Simons.

Een vriend

Den Boer heeft 100% vertrouwen in de kandidatuur van Simons. “Uiteraard vind ik het nog altijd doodjammer. Maar dat Jan mijn plaats overneemt, betekent voor mij heel veel. Hij is een vriend, iemand waar ik al heel wat watertjes mee heb doorzwommen. Zijn engagement voor Mechelen en mensen met een beperking is oprecht. Ik zal zijn grootste supporter zijn en voor hem, de andere M+-kandidaten en de hele stadslijst campagne blijven voeren”, aldus Den Boer.

Den Boer blijft betrokken, kondigt burgemeester Bart Somers aan. “Piet blijft, ondanks deze tegenslag, een actief boegbeeld van onze beweging en zal voor onze stad nog veel betekenen de komende jaren. We gaan ons dubbelplooien om zoveel mogelijk Mechelaars te overtuigen. Zo kunnen we samen de plannen van Piet en Jan in beleid omzetten. Bijvoorbeeld het uitbouwen van de Foundation en de kansen voor G-sporters en mensen met een beperking in Mechelen. En daar zal Piet, als het van ons afhangt, de komende jaren een prominente rol bij spelen”, aldus Somers, lijsttrekker Vld-Groen-M+.

Elke Mechelaar bezoeken

Lijstduwer Kristof Calvo geeft toe dat het nieuws gisterenavond voor heel wat teleurstelling zorgde in de rangen van de stadslijst. “Piet was door zijn engagement erg geliefd bij de andere kandidaten. Maar zijn houding en de kandidatuur van Jan motiveren ons allemaal om nog een extra inspanning te doen. De verslagenheid van gisteren maakt nu plaats voor strijdbaarheid. We starten deze week met een tweede ronde huisbezoeken in heel Mechelen. We willen elke Mechelaar bezoeken om ons programma persoonlijk af te geven.”

Ook Toon Diependaele, net als Jan kandidaat voor M+, is tevreden: “Als platform voor onafhankelijke positieve Mechelaars heeft M+ Piet een tijd geleden kunnen overtuigen om zijn maatschappelijk engagement verder vorm te geven. Vandaag neemt Jan Simons dit over. Dat we zo snel iemand hebben gevonden om de fakkel over te nemen getuigt van de aantrekkingskracht van een platform zoals M+. We zijn dan ook zeer blij dat we Jan aan boord hebben omdat hij, net zoals de andere M+-kandidaten, in eerste plaats kiezen voor Mechelen.”

Ook interessant