Jeugdbib beloont kinderen die regelmatig op bezoek komen

Sinds september kunnen kinderen stempels verzamelen per bezoek aan de jeugdbibliotheek. Iedereen die een volle spaarkaart inlevert krijgt een cadeautje. Daarbovenop winnen vijf kinderen een boekenbon ter waarde van 25 euro voor een Mechelse boekenwinkel. Deze week werden de eerste gelukkigen geloot. De actie loopt door in het voorjaar, met een tweede trekking in de zomer. Een uitnodiging voor de jongste Mechelaars om regelmatig een bezoek te brengen aan de bibliotheek.

De afgelopen vier maanden werden er negentig volle spaarkaarten binnengebracht. Een volle spaarkaart bestaat uit zes stempels. Deze kinderen kwamen dus gemiddeld om de drie weken naar de bibliotheek. Een onschuldige hand van de bibliotheek trok hieruit vijf winnaars. Zij kregen elk een boekenbon van 25 euro van Salvator, Pardoes, Standaard Boekhandel, De Zondvloed of de Stripkever, allemaal Mechelse boekenleveranciers van de bibliotheek.

Schepen van Cultuur Björn Siffer: “De actie is enerzijds bedoeld om kinderen die normaal enkel in schoolverband in de bibliotheek komen warm te maken om ook met hun ouders of grootouders langs te komen na schooltijd of in het weekend. Anderzijds is het een beloning voor de vaste bezoekertjes. Hun regelmatige bezoekjes worden gewaardeerd. We merken dat de spaarkaart de kinderen stimuleert. Ze zijn blij met elke stempel, alsook met het cadeautje dat ze krijgen.”

“Doordat de kinderen nu vaker langs de balie passeren, kunnen onze bibliotheekmedewerkers hen ook makkelijker eens een boekenvraag stellen of een -tip geven. Hierdoor krijgen ze een beter contact met de bezoekers, wat de wederzijdse betrokkenheid vergroot. Het is ook fijn om onze kennis over de collectie te kunnen delen en gezinnen met kinderen op de hoogte te brengen van onze activiteiten”, aldus schepen Siffer.

In juli volgt er een nieuwe trekking en maken opnieuw vijf kinderen kans op een boekenbon. De illustraties op de spaarkaart zijn van Joke Doms van Studejo (https://studejo.be/).