Deel van Kardinaal Mercierplein en fonteinen Schuttersvest krijgen nieuwe groene invulling

Na de gewijzigde circulatie in wijk Nekkerspoel en het verschuiven van de bushalte aan Brusselpoort starten Stad Mechelen en Agentschap Wegen en Verkeer maandag 19 februari een volgende reeks van aanpassingen om de vesten aangenamer te maken. Een deel van het Kardinaal Mercierplein en ook de fonteinen aan de Schuttersvest en Van Benedenlaan krijgen een nieuwe invulling.

Schepen van openbare werken Patrick Princen: “Op basis van de tussentijdse evaluatie nemen we verschillende maatregelen om de beleving van de vesten te verbeteren. Op het Kardinaal Mercierplein leverde de testopstelling met de infopaviljoenen interessante input. We gaan er een aantal zones meer ontharden om op die manier extra ruimte voor ontmoeting te creëren. Volgende week starten we met het ontharden aan de kant van Schuttersvest.”

In totaal wordt er voor zo’n 320 m² onthard en komt er extra groen. “De extra vrijgekomen ruimte kunnen we behouden voor bijvoorbeeld een foodtruck of opnieuw een pop-up koffieplek. Deze had een groot succes en werd enorm gewaardeerd!” gaat schepen Princen verder.

Naast de onthardingen op het Kardinaal Mercierplein, pakt de stad ook de fonteinen op de Schuttersvest en Van Benedenlaan aan. Deze liggen er nu werkloos en slecht bij. Schepen Princen: “We willen deze plek nu al aangenamer maken voor de buurt. De fonteinen zijn al een tijdje stuk en het pompsysteem en de leidingen moesten helemaal vervangen worden. De kostprijs om ze te herstellen is onverantwoord hoog. Bovendien zijn de fonteinen niet meer waterdicht. Om voldoende water te hebben, moest je ze daarom permanent bijvullen. Dat is geen duurzame oplossing. Daarom werd beslist om de bassins een nieuwe functie te geven. We kleden ze aan met groen, bloemen en zitbanken.”

De werken aan de fonteinen starten 19 februari en een week later is de ontharding aan het Kardinaal Mercierplein aan de beurt. Concrete timing en actuele hinder lees je binnenkort op www.denieuwevesten.be.