Mechelen doet mee aan de Veggie Challenge

Onder het motto 'Alles kan veggie' start op vrijdag 1 maart de vijfde editie van de Veggie Challenge. Het opzet is dat je een maand lang minder of geen vlees eet. Stad Mechelen roept inwoners op om mee te doen, want minder vlees eten is niet enkel goed voor je lichaam, maar ook voor het dierenwelzijn en de planeet.  Inschrijven kan online. De stad met de meeste Veggie Burgers wint de Veggie Challenge 2024 Award.

“Minder vlees eten is goed voor je lichaam, voor het dierenwelzijn en voor de planeet. Samen een maand geen vlees eten bespaart 52.000 dierenlevens, 11 miljoen douches, C02 alsof je 185 rondjes om de evenaar hebt gereden en ruim 140 ha grond. Door dat met zo veel mogelijk Mechelaars te doen werken we als stad mee aan een duurzamere planeet en helpen we de klimaatverandering tegen te gaan. Bovendien zijn er heel lekkere alternatieven en vegetarische receptjes die ook nog eens gezond zijn. Laat je dus zeker niet afschrikken. Ik doe mee en roep de Mechelaars op om ook mee te doen aan de Veggie Challenge!” zegt schepen van klimaat en milieu, Patrick Princen.

Met de  app kan je dagelijks je progressie volgen. Je kiest zelf welke persoonlijke uitdaging je wil aangaan. Via de app kan je dagelijks zien hoeveel dierenlevens, CO2, water en land je al bespaard hebt. Switch je van een gemiddeld Belgisch dieet naar een plantaardig dieet dan bespaar je in 31 dagen twee dierenlevens, 62 kg CO₂, 36.000 liter water en 80 m² land. Je kan je ook in groep inschrijven en de dan zie je de besparingen van heel de groep oplopen en kun je recepten met elkaar delen. Daarnaast vind je ook heerlijke en simpele recepten op de app zelf ter inspiratie.  

Acteur Tijmen Govaerts, geboren in Mechelen, is officiële ambassadeur van de Veggie Challenge. Daarnaast hebben we ook onze eigen Mechelse ambassadeurs. Cristina van Cristina’s Kitchen en Zahia van Zahia’s Cuisine runnen beide een cateringzaak met plantaardige gerechten op de kaart. Tijdens deze maand kan je bij hen een vegetarische lasagne of tajine bestellen.

Samen met onze stad kunnen we ook in de prijzen vallen. Want de stad met de meeste ‘Veggie burgers’ wint de Veggie Challenge 2024 Award! Dus schrijf je in via de website https://veggiechallenge.be/ zodat we samen voor deze award kunnen gaan.