Over duurzaamheid en klimaat, financiën, mondiaal beleid, dierenwelzijn en Mechelen als 'slimme stad'.
De ondertekening van de eerste Europese burgemeestersconvenant heeft geleid tot een boost aan initiatieven om deze ambities te realiseren (tegen 2020 20% minder CO2, 20% eigen groene energieproductie en 20% minder energieverbruik ). De ondertekening van de tweede convenant moet een doorstart zijn voor een bijzonder ambitieus duurzaam Mechels klimaatbeleid.
De voorbije jaren hebben we intensief geïnvesteerd. Dat was noodzakelijk. Veel van de bestaande infrastructuur was totaal versleten en dringend aan vervanging toe. Net zoals bij een onderneming zijn stedelijke investeringen noodzakelijk om nieuwe inkomsten te genereren. Investeringen hebben onze stad uit een diep dal gehaald. Investeren heeft bedrijven en gezinnen aangetrokken waardoor de stad Mechelen vandaag een welvarende referentiestad is. Bij onze verkiezing tot overheidsorganisatie van het jaar 2017 haalde de jury expliciet onze investeringspolitiek aan als motivatie voor onze nominatie.
‘Think local act global’ blijft voor Mechelen een belangrijk uitgangspunt. Wereldwijd zullen de volgende jaren de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties iedereen moeten inspireren om beter te doen, ook Mechelen. De doorstart die we deze legislatuur hebben gemaakt wordt verder gezet met volgende acties.
'Slimme stad' gaat niet alleen over technologie. Het is voornamelijk het aanpakken van stedelijke uitdagingen op een vernieuwende wijze, met maximaal gebruik van expertise uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de burger.
Al onze voorstellen over:
duurzaamheid en klimaat
financiën
mondiaal beleid
dierenwelzijn
slimme stad