Mechelen onderneemt

DEEL
REACTIES
0

De komende jaren moet Mechelen verder uitgroeien tot de referentiestad op vlak van ondernemersschap.

Mechelen heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een ondernemersstad bij uitstek. Volgens de werkgeversorganisatie VOKA is er in Vlaanderen geen stad waar het beter is om te ondernemen dan in Mechelen. Ook Unizo heeft onze stad in de bloemen gezet met haar beleid naar zelfstandige ondernemers. De resultaten zijn zichtbaar. Mechelen telt steeds meer bedrijven en het aantal arbeidsplaatsen neemt jaarlijks toe.

De komende jaren moet Mechelen verder uitgroeien tot de referentiestad op vlak van ondernemersschap. Bedrijven en ondernemers zorgen immers voor welvaart en voor jobs. Met de belastingen die ze betalen kunnen we onze stad verder verfraaien en mensen die hulpbehoevend zijn of ondersteuning verdienen beter bijstaan.

Tussen 2012 en 2016 kwamen er in Mechelen netto 168 ondernemingen bij (van 2167 naar 2335). Geen enkele stad evenaarde onze groei van 7,7%. We moeten dit succesverhaal verder zetten. We willen investeren in een gunstig klimaat voor starters en spelen daarbij in op de diversiteit aan behoeften en noden.

starten en ondernemen
winkel- en horecastad
landbouw

Ook interessant