Mechelse Cargoroo e-bakfietsen breiden uit en worden goedkoper

Elektrische deelbakfietsenaanbieder Cargoroo zal vanaf volgende week 10 e-bakfietsen aanbieden in Mechelen en de locaties van enkele deelfietsen aanpassen. Stad Mechelen wil daarmee aan een stijgende vraag tegemoetkomen, maar ook inspelen op de aankomende Hoppinpunten. Tegelijkertijd kondigt Cargoroo een daling van de tarieven aan.  

 “Als middelgrote stad is het aanbieden van e-bakfietsen niet evident,” licht schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen toe. “Toch merken we dat er zeker vraag naar bestaat, en dat die ook toeneemt. Sinds we vier jaar geleden startten met een proefproject is het aantal aangeboden bakfietsen gestegen van 2 naar 10, het aantal unieke gebruikers van 89 naar 294 en het aantal gereden kilometers van 2799 naar 10.028. Als stad willen we het gebruik van deze vorm van deelmobiliteit dan ook graag een impuls geven maar ook de inzet van de fietsen verder optimaliseren. De minder gebruikte bakfietsen krijgen daarom een betere locatie. In enkele gevallen is dat een toekomstig hoppinpunt, een mobiliteitsknooppunt waar reizigers uit een ruim aanbod aan vervoersmiddelen kunnen kiezen. Bovendien kunnen Mechelaars nu ook van goedkopere en meer gedifferentieerde tariefformules gebruikmaken, zodat we de toegankelijkheid van de e-deelbakfietsen vergroten.”   

 De bakfietsen in de Magdalenasteenweg in Muizen en de Elektriciteitsstraat krijgen een nieuwe locatie en komen bij de toekomstige Hoppinpunten aan het station in Muizen en op de Donkerlei. Daarnaast komt er nog een nieuwe elektrische bakfiets aan de Ganzendries.  

 “Naast de locaties kunnen gebruikers nu ook van drie systemen gebruik maken om met de e-bakfietsen te rijden,” voegt schepen Vandersmissen toe. “Cargoroogebruikers die regelmatig van de fietsen gebruik maken kunnen kiezen voor een abonnement, maar de fietsen zijn ook altijd zonder abonnement te beschikbaar. Ook Day Deals, waarbij je de fiets tegen een scherp tarief 9 uur lang kan gebruiken, is een optie. De elektrische bakfietsen vormen een mooie aanvulling op ons bestaand aanbod aan deelfietsen, deelwagens en onze deelsteps, waarvan de populariteit jaar na jaar toeneemt. Aanbodgerichte deelmobiliteit wordt stilaan een evidentie in onze stad.”  

 Meer info over de Cargoroo bakfietsen is te vinden op: https://klimaatneutraal.mechelen.be/deelmobiliteit/deelbakfietsen