Mechelse winkelwandeltentoonstelling breekt record

De binnenstad van Mechelen staat weer in de schijnwerpers met de jaarlijkse winkelwandeltentoonstelling van Sjarabang. Dit jaar zijn maar liefst 130 beelden gereserveerd voor de etalages: een nieuw record. De tentoonstelling loopt van 2 maart tot en met 14 april doorheen het winkelcentrum en belooft weer een boeiende en kleurrijke ervaring te worden.


De winkelwandeltentoonstelling is een jaarlijkse organisatie van Sjarabang, een vereniging die mensen met een beperking actief en passief wil laten genieten van kunst. De beeldenexpo kreeg het thema ‘Manneke Saucisse’ mee. Centraal staan de polyesterbeelden van een Manneken Pis (60 cm hoog) en een teckeltje (50 cm lang).

De afgelopen weken gingen tal van kunstenaars, met en zonder beperking, aan de slag om de kunstwerkjes in een origineel en creatief jasje te steken. Het werden stuk voor stuk unieke kunstwerken. Waar etalages normaal geen fan zijn van urinerende mannen of kleine keffers, worden ze in Mechelen met open armen ontvangen door de handelaars tijdens de jaarlijkse winkelwandeltentoonstelling.

Voorjaarstraditie

“Het is intussen al een echte Mechelse voorjaarstraditie, waar een 100-tal winkeliers aan deelnemen. Deze jaarlijkse Winkelwandeltentoonstelling is niet alleen een kleurrijk evenement dat de straten van Mechelen siert, maar het is vooral een hartverwarmende steunbetuiging aan Sjarabang. De handelaars openen niet alleen hun etalages, maar ook hun harten, en geven mensen met een beperking een podium om hun talent te laten zien”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Prijzen winnen met zoektocht

Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken sponsort de winkelwandeltentoonstelling en geeft bovendien leuke prijzen weg, namelijk een kunstig Manneken Pis en een teckel! Om kans te maken op één van deze twee beelden moet je meedoen aan een zoektocht langs de etalages, op maat van klein en groot.

Het deelnameformulier kan je vinden op www.shoppeninmechelen.be of www.sjarabangvzw.be vanaf 4 maart. Deelnameformulieren kunnen ook afgehaald worden bij UiT in Mechelen (dienst toerisme, Vleeshouwersstraat 6, openingsuren: www.uitinmechelen.be). De ingevulde formulieren moeten daar ten laatste op 20 april binnengebracht zijn.