Mechelse zorginstellingen zetten deuren open tijdens Dag van de Zorg

Zondag 17 maart, op de Dag van de Zorg, kan je op heel wat locaties uit de Mechelse zorg- en welzijnssector terecht voor een kijkje achter de schermen. Dat kan bijvoorbeeld in de verschillende zorgcentra van Zorgbedrijf Rivierenland of in het Sociaal Huis van Mechelen. Tijdens deze bezoeken maak je kennis met het wonen, leven en werken in een zorgbedrijf of kan je workshops volgen over gezondheid. Het thema van dit jaar is ‘troeven van de zorg’. Kom ze ontdekken, beleven en bewonderen tijdens deze opendeurdag. 

Schepen van sociale zaken en welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland Gabriella De Francesco vertelt: “Zorg en welzijn zijn enorm belangrijk, voor iedereen. Met de Dag van de Zorg zetten we deze sectoren dan ook dubbel en dik in de bloemetjes en laten we mensen kennismaken met deze zorgzame kant van de maatschappij. Met rondleidingen en de mogelijkheid voor een open sollicitatie hopen we de drempel nog wat te verlagen en zo deze sector nog meer te versterken. Kom dus zeker een kijkje nemen!”

Dag van de Zorg in Mechelen
Op 17 maart zijn er in de zorgbedrijven in Mechelen ook verschillende activiteiten om mee te volgen. In het Sociaal Huis in Mechelen kan je workshops volgen over mondhygiëne, darmkanker, stoppen met roken en gezonder eten. Daarnaast kan je een kijkje nemen achter de schermen van het Sociaal Huis met een wandeling door het gebouw, je kan passeren langs de opvoedingswinkel, Huis van het Kind en Opkomst, waar je als toekomstige of kersverse ouders langs kan gaan met je vragen. Ten slotte staat het ID-team klaar om iedereen verder te helpen met algemene vragen rond welzijn.

“Naast het leren kennen van de zorgende sectoren is er ook ruimte om zorg in het algemeen wat beter te leren kennen. In het Sociaal Huis kan je bijvoorbeeld ook workshops volgen over mondhygiëne, darmkanker, stoppen met roken en gezonder eten. Activiteiten die ook tijdens de actie ‘Boost je goede voornemens’ de revue passeerden en ook naadloos aansluiten bij Dag van de Zorg”, vertelt schepen De Francesco. 

Zorgbedrijf Rivierenland opent ook de deuren van hun vier woonzorgcentra: de Lisdodde, Hof van Egmont, Roosendaelveld en Bosbeekhof. In deze woonzorgcentra kan je een wandeling maken met de bewoners, het personeel en de vrijwilligers. Zo kom je meer te weten over het wonen, leven en werken in de woonzorgcentra. Als verpleeg- of zorgkundige kan je deze dag ook een open sollicitatie doen. In de Lisdodde kan je daarbovenop gaan kijken naar de fototentoonstelling ‘Reik me de hand’ of naar de splinternieuwe muurschildering van Gijs Vanhee in de inkomhal. In Hof van Egmont kunnen bezoekers elk halfuur aansluiten op een rondleiding, is er een zoektocht voor kinderen en kan je proeven van zelfgemaakte broodpudding.

De zorgsector blijft enorm belangrijk, zeker met de uitdaging van de toenemende vergrijzing. Daarom kan je op 17 maart in verschillende woonzorgcentra langsgaan voor een open sollicitatie. Kans gemist? Dan kan je bij Zorgbedrijf Rivierenland nog elke dinsdagvoormiddag langsgaan voor een open sollicitatie. 

Meer info: www.mechelen.be/dagvandezorg