Mooie prijzen te winnen tijdens Maand van de Markt

Boodschappen doen, even de buitenlucht opsnuiven én een gezellige babbel erbovenop? Daarvoor kan je elke week op de Mechelse markt terecht! En nog beter, in april kan je er tal van mooie prijzen winnen. Net zoals vorig jaar organiseert Mechelen van 1 tot en met 30 april de Maand van de Markt. Daarmee volgt de Dijlestad het voorbeeld van de provincie Antwerpen om het marktgebeuren meer in de kijker te zetten.


De openbare markt is een eeuwenoud vast gegeven in het straatbeeld. Daarom organiseert de provincie Antwerpen in april, samen met alle Vlaamse provincies en de Vlaamse Federatie voor Ambulante Handel, de Maand van de Markt.

Tijdens de Maand van de Markt worden de marktkramers en de beleving rond het wekelijks marktgebeuren, veelvuldig in de kijker gezet. Het doel van deze actie is om de aantrekkingskracht van de lokale markten te vergroten en levendigere handelskernen te creëren. De markt brengt immers leven in de brouwerij, je vindt er een verrassend en lokaal aanbod en een marktbezoek is tof voor groot en klein!

"De Maand van de Markt biedt een uitgelezen kans om onze lokale markten in de schijnwerpers te zetten. Zowel de zaterdagmarkt, als de kleinhandelsmarkt en de markt op het dorpsplein in Leest, zijn een meerwaarde voor onze stad. Onze lokale markten zijn niet alleen levendige ontmoetingsplaatsen, maar ook belangrijke aanjagers van onze lokale economie. Vaak trekken ze niet alleen marktbezoekers, maar ook shoppers naar de nabijgelegen lokale handelaars, waardoor een bruisende economische dynamiek ontstaat”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Krasloten

Help jij mee onze wekelijkse markt een boost te geven en ondertussen kans te maken op mooie prijzen? Breng dan een bezoekje aan de zaterdagmarkt of de kleinhandelsmarkt of aan de markt op het dorpsplein van Leest. Bij elke aankoop op de markt ontvang je een kraslot van de Maand van de Markt. Met deze krasloten maken consumenten kans op diverse leuke lokale prijzen evenals op een provinciale hoofdprijs.

De stad Mechelen, de marktkramers en de provincie Antwerpen hebben de handen in elkaar geslagen om ook dit jaar een mooie waaier van prijzen aan te bieden. De stad trekt hiervoor een bedrag van 1000 euro uit. Er zijn verschillende pakketten met gerecycleerd materiaal gemaakt door Amai!. Verder zijn er o.a. nog prijzen zoals te winnen zoals Mechelenbonnen, wandelingen met een gids, tickets voor het Hof van Busleyden en familietickets voor de beklimming van de Sint-Romboutstoren.

Via de marktkramers zijn er dan weer 40 waardebonnen van telkens 20 euro te winnen. Er worden wekelijks winnaars getrokken door de dienst Economie. De winnaars zullen hun prijs ontvangen op de prijsuitreiking tijdens de zaterdagmarkt van 11 mei.

Wie bij het openen van het lot kans maakt op een prijs, dient zich met het winnende lot te registeren via www.maandvandemarkt.be. Uit de geregistreerde loten worden de uiteindelijke winnaars getrokken. De hoofdprijs is een Norta e-bike ter waarde van 2699 euro, geschonken door de provincie. Een geweldige stimulans om de lokale markt te verkennen en tegelijkertijd kans te maken op een elektrische fiets.
 
"Dit initiatief benadrukt het belang van onze markten. Naast een gevarieerd aanbod, creëren ze een warme en gezellige sfeer in onze stad. Onze marktkramers verwelkomen iedereen met open armen, of je nu een trouwe bezoeker bent of af en toe langskomt. Bovendien maakt iedereen kans op mooie prijzen, waaronder waardebonnen die weer kunnen worden gebruikt bij onze marktkramers. Zo versterken we de band met onze marktbezoekers," aldus Luc Mariën, voorzitter van Markta.

Bij iedere aankoop op de markt kan je deelnemen. Hoe meer je koopt, hoe meer kans je maakt om een van de leuke prijzen te winnen.