M+ wil onafhankelijke, positieve Mechelaars actief betrekken bij beleid

DEEL
REACTIES
0

In 2012 stonden Toon Diependaele en Frank Nobels samen met enkele andere onafhankelijken samen aan de wieg van M+.
M+ staat voor Mechels positief surplus en is het platform van de onafhankelijken die samen met Open VLD en Groen de Stadslijst vormen.

“De Stadslijst bestaat uit twee sterke politieke families. We geloven dat een derde poot essentieel is om twee redenen," leggen Toon en Frank uit. "Enerzijds zijn er heel wat mensen die zich geroepen voelen om mee het beleid uit te maken van de stad maar zich niet willen binden aan een politieke partij. En die kans moet er ook zijn."

"Anderzijds zijn de kandidaten die opkomen voor M+ mensen met veel bagage en ervaring. Het goede is dat ze die kennis en passie ook willen overbrengen naar de Stadslijst. Dat is de sterkte van M+. We hopen van M+, nog veel meer dan het vandaag is, een platform te kunnen maken waarin mensen die zich willen engageren mee kunnen werken en daarvoor geen partij hoeven te kiezen, maar kiezen “Voor Mechelen”."

De kandidaten van M+ op een rijtje:

Jan Simons

Jan is vandaag manager bij Lamot Congres- en Erfgoedcentrum. Hij is tevens betrokken bij Foundation Mechelen en Sjarabang (een vzw die kunst maakt met mensen met en zonder beperking).

Hij engageert zich ook nadrukkelijk rond sociale thema’s en zet zich bij Anvasport in voor sport door mensen met een motorische handicap. Zijn doel? Elke vorm van maatschappelijk isolement doorbreken.

Pia Indigne

Pia is de jonge onderneemster achter koffiebar Beans op de Ijzerenleen en het Mexicaanse restaurant Chili Beans op de Korenmarkt. Ondernemen zit haar dus in het bloed.

Pia hecht veel belang aan lokale handel en wil startende ondernemers graag begeleiden en ondersteunen. Haar doel? Lokale handel een boost geven.

Kato Dom

Kato is een geboren en getogen Maneblusser. Haar
ouders baten al jaren een krantenwinkel uit in de
Hoogstraat.

Zelf is ze verpleegster met een sterk
sociaal engagement. Ze was jarenlang leidster bij jeugdvereniging Jamaswapi en de jeugd in Mechelen ligt haar nog steeds nauw aan het hart. Ze komt op voor meer veiligheid binnen de jeugdbewegingen en voor toegankelijkere psychologische begeleiding in
Mechelen.

Kathleen De Wolf

Kathleen is een geboren Battelaar. Ze werkt bij Proximus, is OCMW-raadslid en is zeer intensief met atletiek bezig.

Als kandidaat voor M+ wil ze een onafhankelijke, kritische
stem in de Stadslijst brengen. Haar engagement ligt bij sport en bij de jeugdbewegingen. Ze wil het sociale karakter van de stad verder uitbouwen en daarin ook Battel een stem geven. Eerste punt op de agenda? Een nieuwe atletiekpiste.

Dirk Leten

Dirk is directeur van de St. Pieterschool in Nekkerspoel. Hij is vader van vier dochters en sterk geëngageerd in verschillende
jeugdverenigingen.

Als kandidaat voor M+ wil hij meewerken aan het positieve klimaat dat de Stadslijst uitdraagt. Zijn engagement ligt bij onderwijs en gelijke kansen. Hij wil de positieve evolutie van Mechelen voortzetten en onderwijs hoger op de politieke agenda zetten.

Toon Diependaele

Toon is managing director van een communicatiebureau en is bezieler van MEST, een Mechels project dat startende ondernemers kansen geeft in leegstaande winkelpanden.

Met zijn kandidatuur wil hij drie zaken bereiken: het stimuleren van ondernemerschap, een
tweede Artenova (een creatief, ondernemend platform) en het organiseren van een straattheaterfestival waar jong, oud en verschillende culturen met elkaar verbonden worden. In de toekomst hoopt hij van Mechelen dé bestemming te maken voor ondernemers in spe.

Charles Leclef

Charles is eigenaar van de bekende Mechelse brouwerij Het Anker. De stad ligt hem nauw aan het hart. Hij wil een neutrale en objectieve raadgever zijn en op die manier dossiers in het belang van Mechelen en de Mechelaars mee opvolgen.

Voor hem is het niet belangrijk welke kleur een voorstel heeft, het is de inhoud die telt. Charles koppelt ondernemerschap aan sociaal engagement en wil borg staan voor meer fairness in de samenleving.

   

 

Ook interessant