Recordaantal kramen op Mechelse Lentebraderie

De lente is nu helemaal in het land. Ideale temperaturen om te shoppen. Zeker in Mechelen, want daar vindt dit weekend de Lentebraderie plaats. De braderie belooft dit jaar groter, gevarieerder en lokaler dan ooit te worden vanwege een recordaantal van 140 inschrijvingen. Om de vele standhouders een plaats te bieden, wordt ook het gebied van de braderie uitgebreid.


Shoppen in Mechelen, dat is altijd een goed idee. Zeker als er iets extra te beleven valt zoals de Lentebraderie. De braderie in het voorjaar gaat traditioneel door tijdens het Hemelvaartsweekend in mei. Kom daarom op 10 en 11 mei naar de Mechelse binnenstad om koopjes te scoren bij de vele handelaars, te snuisteren tussen de sfeervolle kraampjes en de honger en dorst te stillen bij een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is. Uiteraard zal randanimatie niet ontbreken.

Brugjes als locatie voor kraampjes
 
De braderie blijft een publiekstrekker, het toenemend aantal deelnemende handelaars is o.a. een gevolg van de aantrekkelijkheid van Mechelen als winkelstad. Er zijn zoveel standhouders dat de stad zelfs gebruikmaakt van enkele brugjes om de kraampjes te plaatsen.
 
“De vraag van de handelaars om een plaatsje op de Lentebraderie te bemachtigen was enorm hoog. Door de gestegen vraag werd het gebied van de braderie uitgebreid met de Hanswijkstraat en zullen zowel de Hoogbrug als de Grootbrug gebruikt worden als locatie voor de kraampjes. Zo zijn alle straten van de braderie letterlijk met elkaar verbonden. Voor het eerst sinds lange tijd loopt de braderie weer door heel de Onze-Lieve-Vrouwestraat, inclusief het kerkplein en is er daarbovenop nog plaats voor een kermis”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.
 
Lokaler dan ooit
 
“We zijn trots op het groeiende aantal deelnemende lokale ondernemers en het feit dat de braderie elk jaar aan populariteit blijft winnen. Het toont de positieve vibe die er momenteel in Mechelen heerst. Deze editie biedt niet alleen een gevarieerd aanbod, maar ook een platform voor lokale ondernemers om zich te presenteren aan het publiek. De braderie is een van de hoogtepunten op de Mechelse kalender en draagt bij aan de levendigheid van onze stad. Dit jaar zijn we verheugd om nieuwe straten te betrekken en het aanbod verder uit te breiden, waardoor we de Lentebraderie nog aantrekkelijker kunnen maken”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.
 
Er nemen ook veel standhouders deel van buiten de stadskern. Dit maakt dat het aanbod gevarieerd is: juwelen, kaarsen, geïllustreerde kaarten, een Mechelse uitgeverij en zelfs huidverzorgingsmiddelen voor mensen die een kankerbehandeling ondergaan. “Nog nooit was het aanbod Mechelse ondernemers zo lokaal als deze editie”, weet Greet Geypen. 
 
De 140-tal kraampjes staan verspreid in het binnengebied: Bruul, IJzerenleen, OLV-straat, Geitestraat, Korte Bruul, Graaf van Egmontstraat, Botermarkt, Guldenstraat, Vleeshouwersstraat, Steenweg Grootbrug, Hoogbrug en de Hanswijkstraat.
 
Hanswijkstraat wordt sportieve belevingsstraat
 
De nieuwe handelaars in de Hanswijkstraat hebben de krachten gebundeld en zullen van het stuk Hanswijkstraat grenzend aan de Vijfhoek, een sportieve belevingsstraat maken. Voetbalshop.be, Goldfish en E-Fit Mechelen zijn nieuwkomers in deze straat en nu zullen samen met gevestigde waarde Atelier Olala, ook in deze hoek van de braderie voor extra sfeer en beleving zorgen.
 
Bereikbaarheid
 
Tijdens het Hemelvaartweekend valt er heel wat te beleven in Mechelen. Mechelen is ook gaststad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Komen supporteren voor de wielrenners, kan je perfect combineren met een bezoekje aan de braderie. Het zal dus gezellig druk zijn in Mechelen.
 
Kom te voet, met de fiets, bus of trein. Met de auto? Parkeer in een randparking en maak gebruik van de gratis Shopping Shuttle. De gratis Shopping Shuttles zorgen voor een comfortabele en vlotte rit tussen een van de randparkings en het centrum van Mechelen. Meer info op Shopping Shuttle.
 
Op www.mechelen.be/bereikbaar lees je hoe je het centrum dit weekend het makkelijkste bereikt.