Sjarabang reikt beeldjes uit aan winnaars winkelwandelexpo

In het Theater Arsenaal werden vandaag de prijzen uitgereikt voor de jaarlijkse winkelwandeltentoonstelling van Sjarabang. De tentoonstelling, die dit jaar een recordaantal van 130 beelden telde, liep van 2 maart tot en met 14 april doorheen het winkelcentrum van Mechelen.


De winkelwandeltentoonstelling is uitgegroeid tot een Mechelse traditie. De polyester beelden van een Manneken Pis en een teckeltje, stuk voor stuk uniek bewerkt door kunstenaars met en zonder beperking, sierden de etalages van zo’n 100 deelnemende handelaars.

Openluchtgalerie

"Elk jaar overtreft deze tentoonstelling mijn verwachtingen. Het is inspirerend om te zien hoe de creativiteit van de kunstenaars en de gastvrijheid van de handelaars, Mechelen omtoveren tot een openluchtgalerie. Ik ben trots dat zoveel handelaars hieraan bijgedragen hebben door hun hart en hun etalages open te stellen”, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Tijdens de prijsuitreiking werd het belang van de winkelwandeltentoonstelling voor de stad benadrukt. Greet Geypen, schepen van Economie, sprak haar waardering uit: "Met deze tentoonstelling laten we zien dat Mechelen een stad is waar iedereen meetelt. Deze tentoonstelling brengt niet alleen kunst in de straten, maar geeft ook mensen met een beperking een platform om hun talent te tonen. De kracht van deze tentoonstelling ligt in de diversiteit van de kunstenaars en de warmte van de handelaars. De steun van de handelaars aan dit project is hartverwarmend. Dankzij hun medewerking kan er elk jaar opnieuw een schitterende tentoonstelling georganiseerd worden."

Zoals elk jaar was aan de tentoonstelling een zoektocht verbonden. De winnaars van deze zoektocht waren Louis Lachaert en de Kikkerklas van BSBO Den Anker Mechelen. Louis Lachaert kreeg vandaag zijn prijs overhandigd. De leerlingen van BSBO Den Anker Mechelen hadden hun prijs al eerder ontvangen. De prijzen bestonden uit een kunstig Manneken Pis en een teckel.

De voorbereiding voor de volgende editie in 2025 is al begonnen, met de belofte van wederom een unieke en inspirerende tentoonstelling.