Stenen in bocht Adegemstraat en Guldenstraat verwijderd

Vlottere en veiligere doorgang wandelaars

In de bocht van de nieuwe Adegemstraat en de Guldenstraat staan sinds vandaag geen stenen meer. De stenen die voor het begeleiden van verkeer dienden, vormden een struikelgevaar voor voetgangers. Op vraag van buurtbewoners en voetgangers in Mechelen werden  de stenen deze ochtend verwijderd. 


De Adegemstraat werd recent weer geopend. De straat kreeg een nieuw uiterlijk en is nu nog meer op maat van fietsers en wandelaars. Op de hoek van de Adegemstraat en de Guldenstraat bevonden zich al van bij de heraanleg van Korenmarkt 4 schuine uitstekende stenen die moesten voorkomen dat zwaar verkeer deze bocht te kort zou afsnijden. Helaas vormden deze stenen ook een struikelgevaar voor de wandelaars in die bocht. Tijdens de werken aan de Adegemstraat kwam dit naar voren aangezien de fietsnietjes in de bocht tijdelijk verwijderd werden. Zo veranderde ook de wandellijn door de bocht en kwam de vraag naar aanpassing van de stenen binnen. Ondertussen zijn de fietsnietjes teruggeplaatst, maar bleef de vraag naar verandering van deze situatie. De fietsnietjes vormen ondertussen voldoende afbakening om het afsnijden van de bocht te voorkomen.  

Schepen van openbare werken, Patrick Princen: “Deze ochtend hebben we werk gemaakt van de vraag van buurtbewoners. Zij gaven aan dat de stenen ongelukkig liggen en zorgen voor struikelgevaar. Om het mogelijk vallen te voorkomen hebben we dus de stenen verwijderd. De teruggeplaatste fietsnietjes vormen nu een goede barrière om het verkeer van het voetpad te houden. Zo gaan we voor een nog veiligere en vlottere doorgang  van de wandelaars. Onze stad is nooit af en als we ze kunnen verbeteren, gaan we daar graag op in.”