Uitgebreid wegens succes: de Shopping Shuttle

Het Mechelse stadsbestuur wil de Shopping Shuttle uitbreiden. Vanaf 14 februari zal de populaire shuttle ook rijden op woensdagnamiddag, vrijdagnamiddag tot middernacht en ook op zaterdag tot middernacht. De dienstverlening komt bovenop de huidige regeling voor de pendel van aan de Nekkerhal op zaterdag en koopzondagen. “Deze uitbreiding is een logisch vervolg op het succes van onze Shopping Shuttle.”

“We merken dat steeds meer bezoekers aan onze stad de weg naar onze gratis shuttle vinden,” licht schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen toe. “De vraag om deze dienstverlening uit te breiden zodat mensen ook ’s avonds naar het centrum kunnen komen of er langer blijven, klonk steeds luider. De uitbreiding geeft de lokale handel, de horeca en onze culturele sector een boost, en biedt bezoekers ook een goede oplossing om hun auto veilig en gratis achter te laten. Met de shuttle kunnen we ook het zoekverkeer in onze stad aanzienlijk reduceren.”

"Het succes van de Shopping Shuttle is een duidelijk signaal dat we op de goede weg zijn,” stelt schepen van economie Greet Geypen. “We willen blijven vooroplopen en innoveren om Mechelen als winkelbestemming te promoten. Met de uitbreiding van de uren van de Shopping Shuttle bieden we niet alleen een handige extra service aan onze bezoekers, maar geven we ook een boost aan onze lokale handel, horeca en culturele sector. Als stadsbestuur staan we volledig achter initiatieven zoals de Shopping Shuttle, die mensen overtuigen om voor Mechelen te kiezen als winkelstad. We blijven ondernemers ondersteunen en streven naar een dynamisch en levendig Mechelen."

Concreet zal de shuttle rijden op:
• Woensdag van 13u tot 19u
• Vrijdag van 13u tot 00u
• Zaterdag van 9u tot 00u
• Koopzondagen van 13u tot 18u

De uitbreiding geldt enkel voor de pendeldienst vanaf de Nekkerhal. Vanuit Mechelen Zuid was dit niet mogelijk, omdat de parking die als startplaats fungeert doorheen de week niet vrij is. Bij de uitbreiding komt een bedrag van 39.030 euro excl btw kijken. In eerste instantie zal de pendelbus op de extra dagen rijden tot aan het begin van de zomervakantie (30 juni). Daarna volgt een evaluatie, en bekijkt de stad of de service geheel of gedeeltelijk behouden blijft.


“De Shopping Shuttles tellen elk weekend gemiddeld meer dan 1000 opstappers,” voegt schepen Vandersmissen nog toe. “Maar het is vooral erg belangrijk dat mensen de shuttle nadien ook blijven gebruiken. Onze stad leeft, ook op weekavonden. Dat merken we onder meer aan de bezettingscijfers van onze centrumparkings. Met de gratis pendeldienst maken we onze stad nog aantrekkelijker en verhogen we het comfort voor bezoekers.”

De Shopping Shuttle is een initiatief van stad Mechelen en Mechelen Meemaken.