Wijkaannemer voor wijkrenovatie Nekkerspoel bekend

Infomarkt op 6 februari

De renovatiecampagne in Nekkerspoel gaat een volgende fase in. Dinsdagavond 6 februari staat een infomarkt op het programma voor bewoners uit het projectgebied. Zij die een warmtescan hebben aangevraagd, kunnen die vanaf dan op afspraak komen inkijken. Ze krijgen zo inzichten over het eventuele warmteverlies van hun dak, gevel, ramen en deuren. Aan verschillende infostanden worden de concrete stappen overlopen die nodig zijn om hun woning te renoveren en toekomstklaar te maken. Aannemer Consilio Group is aangesteld om de wijkrenovatie in goede banen te leiden.

Nadarhekken met informatie, raamstickers en een huizenhoge banner in de Nekkerspoelstraat geven de communicatiecampagne voor de wijkrenovatie vorm. Er werden flyers in de brievenbus gestoken bij de huizen die in het projectgebied liggen. Op dinsdagavond 6 februari (17-20.30 uur, zaal Sint-Pieter, Nekkerspoelstraat 81 Mechelen) loodst een infomarkt geïnteresseerden door de eerste vijf stappen in het renovatieproces. De geselecteerde wijkaannemer, Consilio Group, stelt zich voor. Inschrijven voor het renovatieproject kan nog tot 15 maart. 

Schepen voor energie en klimaat Patrick Princen en schepen voor stadsontwikkeling Greet Geypen zijn enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen: “Vanuit de stad ondersteunen we bewoners bij het toekomstklaar maken van hun woning. Met de infomarkt, het aanstellen van een aannemer op wijkniveau en de collectieve omgevingsvergunning kunnen ze op een vlotte manier alle informatie vergaren en krijgen ze ook nog eens korting. Het loont dus wel zeker om dit samen te doen. Op die manier kunnen de bewoners zelf de vruchten ervan plukken en geeft dit initiatief een positieve duw voor het samenleven in Nekkerspoel.” 

De eerste vijf stappen op de infomarkt
De infomarkt is telt vijf infostanden en infoloketten die elk wat meer informatie geven over een specifieke stap binnen het renovatieproces. Bij het eerste loket dient men zich op voorhand in te schrijven op een tijdsslot om een kijkje te nemen in de warmtescans van de woning voor diegene die dit graag nog zouden doen. Momenteel zijn er al 100 mensen ingeschreven en een twintigtal komen later hun scans op afspraak nog inkijken, iets wat mogelijk blijft tot de finale deadline van 15 maart. Inschrijven voor deze infostand kan via de website.

De rest van de infomarkt is vrij te bezoeken zonder afspraak. Stap 2 is te ontdekken bij één van de twee infostanden van Energiepunt Mechelen, dit met gratis renovatieadvies, regels en keuzes rond renovatie langs de buitenzijde van het huis en welke huizen in aanmerking komen voor gevelisolatie. Stap 3 is een infostand van wijkaannemer Consilio Group. De samenaankoop van renovaties wordt ook gestimuleerd met een korting van 5% vanaf 15 deelnemers en 10% bij 30 deelnemers. Voor de 4de stap, de financiën, kan je bij een tweede stand van Energiepunt Mechelen terecht. En de 5de stap neemt Thomas More voor zijn rekening. Zij buigen zich over de collectieve omgevingsvergunning waar ook een korting bij komt kijken. Stap 6, de uitvoering van de werken, en stap 7, de aanvraag van premies, is voor een later stadium en zullen dus nog niet aan bod komen op deze infomarkt. 

www.mechelen.be/wijkrenovatie-nekkerspoel