Zomerkermis strijkt neer op de Grote Markt

De zomervakantie staat voor de deur. Traditioneel ook het moment dat de Zomerkermis neerstrijkt in de Mechelse binnenstad. Van woensdag 26 juni tot en met donderdag 11 juli, hullen de kleurrijke attracties en kramen de Grote Markt in een vrolijke en uitgelaten sfeer.


Op de Grote Markt in Mechelen is vandaag de Zomerkermis van start gegaan. De komende twee weken kan iedereen er terecht voor een portie plezier en adrenaline. De Mechelse Zomerkermis telt meer dan dertig attracties. Deze attracties staan verspreid over de Grote Markt, Schoenmarkt en voor het postkantoor.

“Met de start van de zomer zien we een toename in evenementen en activiteiten in Mechelen, wat voor meer sfeer en beleving zorgt in de stad. De Zomerkermis biedt een perfecte gelegenheid om vooraf of nadien even te genieten van een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrassen of om de lokale handelaars een bezoekje te brengen. De Zomerkermis versterkt de levendigheid van onze stad en ondersteunt onze lokale handel- en horeca”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Schepen Gabriella De Francesco en de Bellemadam namen de officiële opening voor hun rekening. Tot en met donderdag 11 juli, kan je een bezoekje brengen aan de kermis in de Mechelse binnenstad. De Grote Markt en omgeving worden de komende dagen omgetoverd tot één groot pretpark met tal van spannende attracties. Wie minder avontuurlijk aangelegd is, zal zich niet snel vervelen. Ook de klassiekers zijn van de partij: het lunapark, de kindermolen en het schietkraam.

De kermis blijft staan tot en met donderdag 11 juli en is elke weekdag geopend van 14 tot 22u. Bij mooi weer kunnen de attracties vroeger openen. De attracties sluiten uiterlijk om 23u.

Op donderdag 27 juni tussen 13 en 15u wordt de muziek en de flikkerende verlichting eventjes uitgeschakeld voor het prikkelarm moment. Woensdag 3 juli is het Kids Day met de Coco Parade en op woensdag 10 juli is het familiedag met kortingen. Op 11 juli – de laatste dag van de kermis - zullen er leuke tekenfilmfiguren een bezoekje brengen. 

De traditie om in juli hier in Mechelen een kermis te houden, is al zo oud als de straat. De datum van de kermis werd ooit bepaald rond de patroonheilige Sint-Rumoldus die hier op 1 juli wordt herdacht.